www.intuitu.cat

Visió extraocular per a nens. A quina edat?

Visió extraocular per a nens. A quina edat?

La visió extraocular per a nens o visió intuïtiva és una capacitat que es pot obrir a qualsevol edat durant la infància i la adolescència. No obstant, no vol dir que sigui recomanable o adequat en tot moment. Hi ha infants que ja de per si, probablement tenen aquesta capacitat força desenvolupada i que simplement jugant una estona amb els ulls tapats podrien despertar-la o experimentar-la d’alguna manera de forma puntual.

Des que vam descobrir aquesta capacitat, i les diferents metodologies per obrir-la, hem anat observant com amb alguns infants això es presenta de manera força natural i espontània. Tot i que no és el més freqüent, no ens sorprèn veure com alguns nens en jocs espontanis amb els ulls tapats, sembla que ja captin el seu entorn tal i com si no tinguessin els ulls tapats, o ben tapats. Visió extraocular per a nens Nens i nenes molt menuts, propers al nostre cercle, que han vingut a compartir uns breus instants de joc amb els ulls tapats ens han demostrat que sovint això es pot manifestar en pocs segons. No obstant, ben aviat mostren símptomes de cansament, l’activitat no els motiva o els avorreix, o no li atribueixen sentit, i amb tota la naturalitat del món es treuen l’antifaç ràpidament. Clarament, tot i que ja gairebé tenen oberta aquesta capacitat o hi tenen moltíssima més facilitat per accedir-hi, no tenen la maduresa suficient per centrar-se gaire estona en les activitats i mantenir l’esforç que cal per ampliar més aquesta visió. I en cas que  l’infant no vegi res, encara es cansa més ràpidament i de seguida vol canviar d’activitat.

I aquí rau la resposta al post d’avui. Aquesta capacitat només val la pena treballar-la quan madurativament l’infant està preparat i disposat a participar de les sessions de visió extraocular per a nens i entén o desitja la finalitat que es persegueix. Si bé és cert, que els més menuts tenen més facilitat, també és cert que es cansen més ràpidament. No hi ha cap mena de necessitat de empènyer-los a fer una cosa que per naturalesa ja sabrien fer, però que no li troben sentit o no els hi ve de gust fer-ho durant tanta estona. I sobretot, tractant-se d’una capacitat que podran reobrir de forma lúdica i deivertida, i que gaudiran molt fent-ho només un temps més tard.

En canvi, quan creixen, poc a poc aquesta capacitat minva. El cervell, en la seva sabia naturalesa, té la capacitat d’optimitzar les seves funcions i realitza podes sinàptiques per eliminar tot allò que no s’ha fet servir. Precisament, en aquest punt, entre que l’infant té la maduresa per poder realitzar una sessió amb els ulls tapats i la execució d’aquestes podes sinàptiques que dificulten la reobertura d’aquesta capacitat, és el moment ideal per treballar-ho i consolidar-ho perquè es quedi per sempre.

Però com saber si un infant està madurativament apunt? Generalment el mètode VEO de visió extraocular per a nens proposa la frontera orientativa de sis anys. No obstant hi ha infants que maduren abans i d’altres que ho fan més tard. També hi ha qui diu que saber llegir és un requisit indispensable per poder participar en el mètode. Aquesta idea radica en el fet que quan els nens i les nenes han après a llegir és perquè ja han passat períodes de treball on ells mateixos s’han autosuperat i han passat estones més o menys llargues asseguts i concentrats en una tasca determinada. I aquest nivell de maduresa indicaria que ja estan apunt per afrontar una sessió amb els ulls tapats. No obstant, saber llegir o no, en sí, no és un requisit indispensable.

Visió extraocular per a nens i altres mètodes

Des d’Intuitu, quan treballem per obrir la visió extraocular per a nens, en el cas dels alumnes més jovenets (generalment entre els 6 i 8 anys), combinem diferents tècniques, algunes de les quals no requereixen antifaç. Si bé és cert que per obrir aquesta habilitat és imprescindible treballar una estona llarga amb l’antifaç, gràcies algunes d’aquestes tècniques podem avançar en aquest treball amb els ulls destapats, facilitant l’accés a la reobertura d’aquesta capacitat d’una forma més lúdica i reduint l’estona de treball amb els ulls tapats. No obstant, sempre és millor iniciar les sessions en el moment que madurativament l’infant té aquell “saber estar” que li permet estar centrat en una cosa durant un període proper a la hora de duració.

De tots els alumnes menors de 16 anys que fins al moment han participat en cursos de visió extraocular per a nens i adolescents, podem dir que el 100% han aconseguit obrir aquesta visió durant el transcurs de les sessions. A partir d’aquesta edat les xifres canvien, i sabem, i afirmem sense por, que tothom pot ampliar la seva intuïció i avançar cap aquesta visió intuïtiva però això ja serà motiu d’un altre post! Seguiu ben alerta!  

CURSOS QUE OFERIM
Visión extraocular
Visión extraocular Barcelona

No us perdeu…

llibre visió intuïtiva

Coneixes algú que li interessi? Comparteix-ho amb ell!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

×