www.intuitu.cat

«Tengo una corazonada» Els secrets de la coherència cardíaca

«Tengo una corazonada» Els secrets de la coherència cardíaca

Des de petits ens expliquen que el cor és l’òrgan que bombeja la sang per tot el nostre cos. Ancestralment sempre hem sabut que el cor era més que això… El cor sempre ha estat un símbol per representar l’amor i fins i tot l’expressió castellana «tengo una corazonada» s’ha fet servir per expressar una intuïció o pressentiment… I ara des de la ciència es comença a entendre! Ara sabem que el cor no només s’encarrega de bombejar la sang per tot el cos, en ell també trobem desenes de milers de neurones que actuen com a «petits cervells» i funciona com una petita fàbrica d’hormones. Aquest segrega adrenalina quan necessita funcionar a el màxim de la seva capacitat, atriopeptina per regular la tensió arterial i oxitocina, l’hormona de l’amor. Totes aquestes hormones, sens dubte, influeixen en el funcionament de sistema nerviós central, el nostre cervell, pel que pot fer-se referència a un «sistema cor-cervell». Però la comunicació més directa entre cervell i cor es produeix a través de el sistema nerviós autònom, que està compost per dos ramals. El sistema nerviós simpàtic que s’activa quan ens sentim en perill i allibera adrenalina i noradrenalina per crear una reacció de lluita o fugida, i accelera el ritme cardíac. I el ramal parasimpàtic, que actua de forma contrària, relaxant el nostre cos. Allibera neurotransmissors que actuen com un fre i generen un estat de calma, disminuint la freqüència cardíaca. Les emocions negatives com l’estrès, l’ansietat, la tristesa, la ràbia o fins i tot les petites preocupacions quotidianes afecten nostra freqüència cardíaca generant un caos fisiològic. (Activen el nostre sistema simpàtic i ens preparen per a la reacció de lluita o fugida). A contra, emocions com l’alegria, la gratitud i l’amor afavoreixen la coherència cardíaca. No hi ha una píndola miraculosa que pugui harmonitzar el sistema cor-cervell, però si que hi ha un mètode senzill i eficaç: la coherència cardíaca. Un estat a què podem arribar fàcilment amb simples respiracions i amb entrenament. I aquestes es poden mesurar gràcies a l’EmWave.

«Tengo una corazonada» La coherencia cardíaca un dels secrets de la intuïció

La pràctica regular de les tècniques de coherència cardíaca pot aportar múltiples beneficis, tant a nivell psicològic com físic i especialment poden contribuir a una millora la capacitat d’atenció, concentració i processament de la informació. L’estat de coherència permet que el cervell funcioni de manera més ràpida i precisa. Les preocupacions t’abandonen, aconsegueixes concentrar-te millor i les idees flueixen de manera natural i sense esforç. Clarament necessitem aquest estat de coherència per poder accedir a la nostra intuïció. Si la visió sense ulls només es manifesta quan l’alumne està bé, ara no solament podrem mesurar si algú aquesta bé, sinó que gràcies a les tècniques de coherència cardíaca i als nostres coneixements com instructors de respiracions podrem revertir qualsevol estat advers amb més facilitat i objectivitat. T’animes a provar-ho?

També estem treballant amb la Bio-well. No t’ho perdis!

   
CURSOS QUE OFERIM
Visión extraocular
Visión extraocular Barcelona
No us perdeu…
llibre visió intuïtiva
Coneixes algú que li interessi? Comparteix-ho amb ell!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tenim nova web

Descobreix les últimes novetats i aprenentatges sobre la capacitat de veure-hi sense fer servir els ulls!

×