www.intuitu.cat

Intuïció i esport. Per què entrenar amb els ulls tapats?

Intuïció i esport

A la sessió d’avui només jugàvem. Només era una activitat més de les moltes que fem amb els ulls tapats. Com es pot veure, per aquest alumne no és cap problema localitzar la pilota en moviment i interceptar la seva trajectòria fent ús de la seva intuïció. Aquesta activitat pot ser una forma lúdica d’ampliar aquesta visió intuïtiva. El que també és cert és que molts dels alumnes que realitzen amb èxit aquest entrenament, amb el temps, quan juguen amb els ulls oberts i sense antifaç milloren les seves qualitats, especialment com a porters/es. No són pocs els que manifesten que, sense saber explicar ben bé com, intueixen per on els hi xutaran o llançaran la pilota. I de fet té tota la lògica del món. Si amb els ulls tapats intueixen en directe per on va la pilota és completament comprensible que amb els ulls destapats intueixin les intencions dels pròxims moviments dels rivals i anticipar-se al moviment i la trajectòria de la pilota.

És probable que moltes jugadores i jugadors de diferents esports ja realitzin de forma inconscient jugades i decisions basades en la simple intuïció. Però el que és segur és que ampliant aquesta intuïció l’índex d’encert augmenta exponencialment i per tant és molt més probable tenir èxit en aquest tipus d’activitats.

Intuïció i consciència

Recordem, que aquesta habilitat, la de veure-hi sense els ulls, és una habilitat totalment intuïtiva. Hi ha estudis (com els de B.H. Lipton) que indiquen que la nostra part conscient és capaç de percebre uns quaranta estímuls per segon, mentre que el nostre subconscient seria capaç de captar-ne uns vint milions en aquest mateix interval de temps. Precisament aquestes informacions que captem i que generalment ens passen desapercebudes són les intuïcions a les que ens referíem i a les que normalment som completament insensibles. Principalment perquè no ens han ensenyat a captar-les. Amb aquest entrenament, permetem que aquests estímuls ens arribin amb més facilitat a la nostra part conscient i per tant tenim molta més informació disponible per prendre decisions més encertades! intuïció És a dir… Obrint la nostra intuïció ampliem la quantitat d’informació que ens arriba del nostre entorn i de la realitat, prenem més consciència del que ens envolta, és a dir, en definitiva, guanyem en consciència. I això pot ser vàlid en el camp de l’esport, i en molts d’altres camps trascendentals per la vida d’una persona.

CURSOS QUE OFERIM
Visión extraocular
Visión extraocular Barcelona

No us perdeu…

llibre visió intuïtiva

Coneixes algú que li interessi? Comparteix-ho amb ell!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tenim nova web

Descobreix les últimes novetats i aprenentatges sobre la capacitat de veure-hi sense fer servir els ulls!

×