www.intuitu.cat

Misteris de la visió extra-ocular

MISTERIS DE LA VISIÓ EXTRA-OCULAR

FRAGMENT DEL LLIBRE DE «LA VISIÓ INTÜITVA»

Per si descobrir que veure-hi sense els ulls era poca cosa, una de les experiències més surrealistes que hem viscut, ha estat compartint experiències sobre la visió extra-ocular i les diferents maneres que els alumnes tenen de “visualitzar” els materials proposats. No poques vegades ens hem trobat que dues, tres, o fins a quatre persones diferents diuen una mateixa cosa sobre una targeta que no té res a veure amb el que estan dient.

visió extra-ocular

Veiem-ho a propòsit d’aquesta targeta. Un matrimoni jove va participar en una sessió. Primer va entrar l’home, que quan se li va mostrar la targeta va descriure aquesta com una espècie de llit, vist des de dalt, amb un cobrellit gris i un coixí vermell a l’esquerra. Clarament, el coixí vermell seria el dibuix d’en Goku i el fons gris seria el cobrellit. Tractant-se d’un adult, és una bona resposta ja que hauria aconseguit captar els colors i la seva ubicació amb precisió, tot i que no els hi acabava de donar la forma correcte.

Al cap d’una hora i mitja va entrar la seva dona i va descriure aquesta targeta de la mateixa manera i exactament amb les mateixes paraules. Aquesta casualitat, es pot entendre com a casualitat o fins i tot com a compenetració del matrimoni, els quals estarien interpretant la realitat d’una mateixa manera. Però sabem que no es tracta solament, d’una compenetració que passi perquè les dues persones es coneguin tot i que segurament hi infleuix molt. No obstant hi ha gent que no es coneix de res i afirmen coses similars o idèntiques en targetes amb dibuixos o paraules que no tenen res a veure amb el que ells perceben.

Per exemple una targeta d’un elefant ha estat descrita com si fos una papallona per tres persones diferents. O una en la qual hi figura un ninot, diversos nens i adults han afirmat que hi havia un dimoni. O més curiós encara, hi ha una targeta en concret —una de les que més aprecio i he fet servir de forma més freqüent— que, especialment als nens, els resulta com si fos transparent (targetea lila i verda del vídeo), ja que la majoria d’ells descriuen sense voler l’altra cara de la targeta que no podrien veure amb visió normal. Si bé cal reconèixer que aquesta targeta és lila, i que per tant, els participants podrien tenint dificultats per detectar-la (recordem que les tonalitats rosa i lila resulten un xic més difícils) i acaben percebent el verd de l’altra cara, no són poques les vegades que quan els hi mostro el color verd, llavors em detecten correctament el lila del costat oposat.

FRAGMENT DEL LLIBRE «LA VISIÓ INTUÏTIVA»

llibre visió intuïtiva

 
CURSOS QUE OFERIM
Visión extraocular
Visión extraocular Barcelona

Coneixes algú que li interessi? Comparteix-ho amb ell!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tenim nova web

Descobreix les últimes novetats i aprenentatges sobre la capacitat de veure-hi sense fer servir els ulls!

×