www.intuitu.cat

La sinestèsia – Alguns exemples

 

LA SINESTÈSIA – PART 2

En aquest vídeo d’avui podem veure dos alumnes que fan ús de la seva sinestesia quan treballen amb la visió intuïtiva o per activar-la. En el primer cas podem veure les primeres sessions d’una joveneta que té la capacitat de rebre sensacions diferents a partir del tacte d’una superfície, que aparentment no mostra relleus ni diferències de textura. A partir del tacte és capaç de percebre colors, a pesar de no veure’ls «dins del cap». Així per exemple, descobreix el vermell «que li dona una sensació de color rosat» i el verd. Automàticament té la sensació que el que està tocant és una imatge d’una fruita i com que a través del tacte li arriba calor dedueix que deu tractar-se d’una fruita d’estiu, i per tant ha de ser una síndria. Tanmateix, aquesta noia també és capaç de rebre sensacions quan toca les diferents lletres. De vegades aquestes sensacions són indescriptibles amb paraules, però al tocar-les té la certesa que es tracta d’una lletra o d’un grup de lletres concret. Per exemple la «o» i la «u» emeten, segons ella, sensacions molt similas. El mateix passa amb la «e» i la «i», i per tant aquestes li costa més de diferenciar-les entre elles. Això també li passa amb les consonants. La «F», la «M» i la «N» també emeten sensacions similars.   Sigui com sigui la capacitat sinestèsica és un trampolí per endinsar-nos en el món de la visió intuïtiva, ja que aquestes percepcions permeten, amb l’entrenament, que el pas a començar a crear imatges dins del cap, representacions sobre allò que s’està tocant, sigui més senzill. En certa manera, el tenir aquesta certesa a través del tacte permet arribar amb un xic més de facilitat a l’establiment d’una visió sense els ulls. En el segon cas veiem un alumne que és capaça de captar sabors i olors amb el tacte. A pesar que en el primer vídeo, no acaba d’encertar tota l’escena en sí, clarament amb el seus dits és capaç de captar la olor que «emeten» els pastissos i les galetes del llibre que resta quasi tancat del tot, davant dels seus ulls triplement tapats amb benes.

 
PER AMPLIAR ELS CONEIXEMENTS SOBRE LA SINESTÈSIA CONSULTEU: SINESTÈSIA PART 1

 

FRAGMENT DEL LLIBRE «LA VISIÓ INTUÏTIVA»

llibre visió intuïtiva

 
CURSOS QUE OFERIM
Visión extraocular
Visión extraocular Barcelona

Coneixes algú que li interessi? Comparteix-ho amb ell!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tenim nova web

Descobreix les últimes novetats i aprenentatges sobre la capacitat de veure-hi sense fer servir els ulls!

×