www.intuitu.cat

Merpati Putih

MERPATI PUTIH

FRAGMENT DEL LLIBRE «LA VISIÓ INTUÏTIVA. VEURE-HI SENSE ELS ULLS ÉS POSSIBLE»

El Getaran, o Merpati Putih és una altra manera d’obrir la Visió Intuïtiva. Aquesta art marcial procedent d’Indonèsia proposa que després d’un llarg període en estat meditatiu i sense tenir pròpiament la visió «activada» l’aspirant, entre d’altres coses, circuli per una pista d’obstacles i sortejar-los a partir de les vibracions que comença a percebre, sobretot, a través de les mans, però també fent ús de la resta de el cos. Generalment, aquests obstacles, consisteixen en un laberint de pals de 1,60m d’altura disposats verticalment, encara que de vegades es poden posar alguns de forma horitzontal per dificultar encara més la tasca de l’alumne. Els aspirants han de poder moure entre ells sense tocar ni tombar-los. De vegades s’amaga algun esquer, entre el laberint de llistons, que l’aspirant ha d’aconseguir trobar. Aquest objecte pot ser un mocador d’un color cridaner o en cas d’alumnes més avançats algun gerro que han de trencar amb la mà, usant altres tècniques del Merpati Putih. Merpati Putih Arribats a aquest punt segueixen practicant fins a establir una «visió» sense ulls que els permeti practicar altres activitats de l’art marcial o fins i tot a vegades juguen o practiquen amb ganivets tallant hortalisses, organitzen partits de futbol i una infinitat més d’activitats. Tot i establir aquesta visió, alguns experts javanesos, admeten que de vegades els pot costar, que és una activitat que els desgasta físicament i que no sempre la poden activar de forma immediata.

TAMBÉ ES FA AMB INVIDENTS

D.S. Farrer i John Whalen-Bridge afirmen també que des de 1991, les tècniques de Getaran han estat ensenyades a homes i dones amb discapacitat visual total. Després d’un període experimental dut a terme a Yogyakarta durant un període de dotze anys, s’han creat altres centres de capacitació a Java (Jakarta i Semarang) i en Bali (Denpasar). Persones amb discapacitat visual que són assídues en formació aconsegueixen en uns mesos percebre el seu entorn proper i així aconsegueixen moure’s pràcticament com a persones vidents. Precisament, algunes d’aquestes activitats són les que proposem en els notres tallers per joves. No us els perdeu!

FRAGMENT DEL LLIBRE «LA VISIÓ INTUÏTIVA»

llibre visió intuïtiva

 
CURSOS QUE OFERIM
Visión extraocular
Visión extraocular Barcelona

Coneixes algú que li interessi? Comparteix-ho amb ell!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

×