www.intuitu.cat

Getaran

GETARAN

FRAGMENT DEL LLIBRE «LA VISIÓ INTUÏTIVA»

Un dels mètodes per desenvolupar la visió intuïtiva, que crida més l’atenció és el denominat Getaran, que en indonesi vol dir «Vibració». El Getaran és una branca d’una art marcial practicada en aquest país asiàtic coneguda com Merpati Putih. Merpati Putih és una tradició i una art marcial que va ser preservada com a herència real dels reis i hereus de el regne de Mataram (al segle VIII) a Java Central. Aquest estil d’art marcial va ser utilitzat per l’Exèrcit Real, de manera privada durant segles, i encara avui, els militars indonesis dominen aquestes arts. Circulen per internet nombrosos vídeos on l’exèrcit fa demostracions en què s’aprecia als seus militars executant diferents proves amb el cap completament tapat. Getaran Merpati Putih En definitiva, el Merpati Putih és un sistema complet de fitness, respiració, meditació, desenvolupament d’energia, empoderament personal i arts marcials combatives. El 1963 aquesta disciplina va ser llançada al públic i nombrosos indonesis van començar a practicar-la. A dia d’avui aquesta disciplina es troba també en altres països, de vegades sota altres noms comercials, o occidentalitzats i, normalment, fent ús de la paraula vibració o part d’ella com a nom de la metodologia.

UNA VISIÓ PER VIBRACIÓ

El Getaran és una branca d’aquesta art marcial que defensa que la matèria vibra i que la visió sense ulls no és més que la reeducació del cervell i la consciència per captar aquestes vibracions. Gràcies a elles, podem copsar el color, la forma, la ubicació de diferents objectes sense fer ús dels ulls. Getaran Segons D.S. Farrer i John Whalen-Bridge, en la seva obra Martial Arts es Embodied Knowledge: Asian Traditions in a Transnational World (2011) el Getaran busca sensibilitzar el cos a les freqüències vibratòries subtils que ens envolten. Per desenvolupar-la comencen amb llargs exercicis de respiració i meditació amb els ulls embenats, als quals l’aspirant és convidat a mantenir un estat de receptivitat tan elevada com li sigui possible: ha de tancar els «sentits externs» (olor, oïda, vista, gust), ha de calmar les seves emocions i pensaments, i la seva atenció s’ha de centrar en els sentiments i sensacions internes. En el pròxim article expliquem més coses sobre el Getaran. Us animem a llegir-lo si us ha interessat el tema!

FRAGMENT DEL LLIBRE «LA VISIÓ INTUÏTIVA»

 
CURSOS QUE OFERIM
Visión extraocular
Visión extraocular Barcelona

Coneixes algú que li interessi? Comparteix-ho amb ell!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tenim nova web

Descobreix les últimes novetats i aprenentatges sobre la capacitat de veure-hi sense fer servir els ulls!

×