www.intuitu.cat

Kuda Bux, el fakir que podia veure sense els ulls

Kuda Bux, el fakir que hi podia veure sense els ulls

Fragment del llibre «La visió intuïtiva. Veure-hi sense els ulls és possible»

Casos com el de Kuda Bux sorprenen per la quantitat de material audiovisual que va deixar, especialment al Regne Unit. Mostres evidents que la visió sense ulls és possible, però tot i així van caure en l’oblit i no van transcendir ni les fronteres ni el pas del temps.

Kuda Bux (1905 -1981), va néixer a Pakistan i va ser un mag, místic, i faquir. Es va fer famós en la dècada dels 50 a l’aparèixer freqüentment a la televisió britànica, en una sèrie de programes titulada; “Kuda Bux, Hindu Mystic”. Al seu programa, Kuda Bux no solament s’embenava els ulls sinó que primer se’ls encoixinava amb cotó, per a omplir tot el buit entre la zona ocular i el nas, per després embenar-se tot el cap.

Kuda Bux

Font: http://itricks.com/

Els observadors van notar que sense una bena als ulls, Bux requeria ulleres per llegir lletres petites. Mentre que quan tenia els ulls i el cap embenats, era capaç de llegir les dates d’una moneda a la mà d’un espectador, llegia la lletra petita d’una revista, enfilava una agulla, duplicava paraules que mai havia vist escrites o disparava una llauna al cap dels nens amb una pistola de perdigons, entre molts altres “trucs”.

El 1952 Kuda Bux va ser entrevistat per Roald Dahl i aquest va publicar un assaig a la revista Argosy, “The amazing Eyes of Kuda Bux”, (juliol de 1952). En l’entrevista Kuda explica com va aprendre l’habilitat de veure sense ulls, així com també la de caminar sobre les brases, d’un iogui a Haridwar, a l’Índia. Amb els anys, el mundialment famós escriptor de contes, va afegir una mica de fantasia al primer assaig i va canviar la figura de Kuda Bux per la d’Imhrat Khan i va escriure un preciós conte on un anglès de l’alta burgesia acaba dominant aquest tipus de clarividència per jugar al pòquer i triomfar en els casinos veient el dors de les cartes abans que les girin. Es tracta d’una bella història, titulada, “La meravellosa història d’Henry Sugar” (que podeu consultar en aquest altra article) que convidem a llegir. En aquesta obra es descriu molt clarament la naturalesa d’aquesta capacitat i com a investigadors del fenomen hem pogut comprovar que la forma d’explicar-la és molt semblant a com l’hem experimentat nosaltres amb alguns dels nostres participants.

Molts altres mags han fet trucs per poder veure sense ulls, però no farem una llista d’ells, ja que, precisament, no estem interessats en trucs de màgia. Però hem volgut incloure Kuda Bux, especialment per la manera com descriu la seva capacitat i pel fet d’haver-ho après segons ell, d’un iogui i no d’un altre mag.

FRAGMENT DEL LLIBRE «LA VISIÓ INTUÏTIVA»

llibre visió intuïtiva

 
CURSOS QUE OFERIM
Visión extraocular
Visión extraocular Barcelona

Coneixes algú que li interessi? Comparteix-ho amb ell!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

×