www.intuitu.cat

Això de la visió extraocular està molt bé, però de què serveix?

Darrerament em fan molt aquesta pregunta, així que intentaré donar la millor resposta 😉  Per anar al gra… Activar la visió extraocular és obrir un canal de comunicació directa amb la nostra intuïció i amb el nostre subconscient. Obrir aquesta habilitat requereix saber treballar en un estat de concentració que resulta molt productiu pel propi cervell. Però anem a veure el perquè de tot plegat.

Generalment, les persones acostumem a treballar en un estat de consciència “beta”. Aquest estat és el moment en que el nostre cervell utilitza un gran quantitat de transmissors, i hi ha moltes neurones treballant de forma activa transmetent informació. És un estat de vigília en el que ens mantenim atents, desperts, alerta. Podem tenir molts pensaments diferents en un minut, i depenent del grau d’estrès podríem dir que el nostre cervell està revolucionat. En aquest estat estem atents a l’exterior i per tant estem oberts a donar resposta els estímuls que provenen de l’entorn.

Existeix un altra estat de consciència diferent al “beta”, quan encara estem desperts: és l’anomenat estat “alfa”. En aquest estat de consciència ens aboquem al món interior. En aquest estat proper a la somnolència, encara som conscients i estem desperts, tot i que molt relaxats. El nostre cervell treballa amb una freqüència menys revolucionada, més tranquil·la i calmada. Això ens permet que tot pensament, idea o treball que fem en aquest estat tingui una repercussió més profunda en el nostre ser. Quan estem en estat alfa tenim una via oberta al nostre subconscient i per tant també amb la nostra intuïció.

Com podem veure a la taula existeixen altres estats de consciència, quan ja dormim, però que en aquest article encara no els tractarem.

De vegades el saber popular és més savi del que creiem. No és casualitat que durant dècades pares, mares i mestres hagin dit “fes una darrera lectura de la lliçó abans d’anar a dormir, així et quedarà més!” Abans d’anar a dormir estem més propers a aquest estat alfa i per tant hi ha més probabilitat que l’aprenentatge sigui més profund i durador. Però, i si aprenguéssim a dominar aquest estat en altres moments del dia? Quin profit en podríem treure? Amb l’activació de la visió, definitivament ens resultarà molt més senzill relaxar-nos i entrar en aquest estat de consciència.

Quan estem en estat alfa, el “cervell mig”, que és el cos callós que hi ha entre els dos hemisferis i en el qual trobaríem la glàndula pineal, s’activa i permet la comunicació directa i fluïda entre els dos hemisferis. La memòria visual sol estar a l’hemisferi dret, en un racó que des que desenvolupem la lateralitat i amb les activitats escolars tal i com han estat plantejades majoritàriament en el nostre sistema escolar no hi solem arribar tant sovint com quan som més petits, i quan ho fem, ho fem amb poca força, ja que l’estat beta sol mobilitzar només l’hemisferi esquerra, que és on trobem el raonament i la part més verbal.

Així doncs, quan meditem o quan aprenem a concentrar-nos correctament, en el nostre cas fent les activitats per activar la denominada visió extraocular el que fem és obrir aquests ponts, entre el nostre conscient i el nostre subconscient, entre l’hemisferi dret i l’hemisferi esquerra, entre el nostre raonament per una banda i la nostra intuïció i la memòria visual per una altra. En aquest estat som més propensos a assolir aprenentatges més profunds i duradors. En aquest estat estem també més oberts, més receptius i predisposats a alliberar informació des del nostre subconscient i afegir-ne de nova.

intuïció

És en aquest estat que podem alliberar els problemes que el subconscient hagi retingut. Podem treballar per treure les pors, les preocupacions, les sensacions o idees que hagin pogut quedar enregistrades i creïn una programació de creences sobre nosaltres mateixos que pugui resultar poc adequada o fins i tot nociva pel nostre creixement personal (jo no puc, jo no sóc capaç de…)

És el moment on es descobreixen temors i mancances que generalment durant la infància han quedat enregistrats a la nostra ment i que ens impedeixen avançar amb el nostre potencial.

I si el meu fill o filla ja és una persona molt “equilibrada” en el sentit que ja va molt bé a l’escola, amb els amics i la família, i se’l veu molt feliç; de què serveix ampliar la intuïció?

Primer de tot remarcar que el que veiem a fora no sempre és el que tenim guardat a dins. Tots tenim sempre alguna cosa a expressar que ha quedat limitada, per petita o gran que sigui. No obstant, acceptem hipotèticament la premissa que algú pugui estar net de limitacions i que ja estigui gaudint feliçment de la vida i sense problemes, per mirar amb què més la VEO (visió extraocular) el podria ajudar.

Com hem dit, obrir la VEO és obrir un canal directe entre el conscient i el subconscient. Activant la VEO aquelles informacions extrasensorials que el nostre subconscient rep però que fins ara sempre han quedat apartades i arraconades a un segon pla, ara poden passar a jugar un paper important a l’hora de prendre decisions. Ampliar la intuïció pot comportar, clarament, saber anticipar-se a certes situacions, deduir millor les respostes a partir de coneixements que no tenim al nostre abast conscient i encertar, o fins i tot, percebre les intencions de les altres persones, entre moltes d’altres situacions.

“La intuïció és el el pensament lògic del subconscient.”

Segons el neuròleg Joaquín Fuster “la intuïció és el el pensament lògic del subconscient”. Si és sabut per tothom que el subconscient és el que emmagatzema la informació més important de les nostres vides, de fet és aquella part del nostre organisme que ho enregistra pràcticament tot, llavors aprenent a accedir a ell, podem dominar una base de dades molt més potent que la que tenim fins ara. I no solament això, no només podem accedir a aquesta base de dades si no que podem comunicar-nos amb el “raonament” d’aquesta base de de dades que és la intuïció. Els beneficis es tornen més visibles vist així. Sense ser conscients de saber moltes coses resultaria que en sabríem moltíssimes més…

De fet és acceptat per tots els neuròlegs que com més bona connexió hi hagi i més mobilitzem les diferents àrees dels dos hemisferis, més intel·ligents esdevenim. Potser com a la pel·lícula “Lucy”, el mètode VEO ens comença a permetre fer servir, en comptes d’un 5% del cervell… un 7 o un 8. Des d’Intuitu estem convençuts que és així i us convidem a venir a provar-ho!

Visión extraocular

Visión extraocular Barcelona intuïció

Coneixes algú que li interessi? Comparteix-ho amb ell!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Tenim nova web

Descobreix les últimes novetats i aprenentatges sobre la capacitat de veure-hi sense fer servir els ulls!

×